BASINDA ALGAN

Anadolu Ajansı Türk Üretimi Sürü Yönetim Sistemini Dünyaya Tanıttı

Kasım.2013 - Anadolu Ajansı

aaAA muhabirinin edindiği bilgilere göre, sürü yönetim sistemi çiftliklerdeki hayvanların doğum kayıtları, süt verimlilikleri, ilaçların kaydedilmesi, yeme göre verimde değişikliklerin takibi, işçi değişikliği sonucu hayvanların veriminin ne olduğu, kullanılan tohumların işe yararlılığı gibi birçok alanda takip sağlanmasını içeriyor. Kapsamlı takip ile çiftlik sahibi kendine bir yol haritası çizerek, ekonomik öngörüsünü yapabiliyor.

Sürüler "TÜBİTAK'la" kontrol altında

TÜBİTAK'ın desteğiyle çiftliklerin daha verimli hale gelmesi için hayati öneme sahip ilk yerli sürü takip sistemi geliştirildi.

ANKARA - İbrahim Yılmaz

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle çiftliklerin daha verimli hale gelmesi için hayati öneme sahip ilk yerli sürü takip sistemi geliştirildi. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, sürü yönetim sistemi çiftliklerdeki hayvanların doğum kayıtları, süt verimlilikleri, ilaçların kaydedilmesi, yeme göre verimde değişikliklerin takibi, işçi değişikliği sonucu hayvanların veriminin ne olduğu, kullanılan tohumların işe yararlılığı gibi birçok alanda takip sağlanmasını içeriyor. Kapsamlı takip ile çiftlik sahibi kendine bir yol haritası çizerek, ekonomik öngörüsünü yapabiliyor.

anadolu ajansı

Türkiye'de az sayıdaki çiftlikte kullanılan sistemin yerli olarak üretilmesi amacıyla çalışmalara başlayan Hacettepe Üniversitesi Teknokent bünyesinde bulunan Algan Yazılım, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteğiyle çiftçinin daha kolay kullanacağı ve tüm ekranları Türkçe olan ilk yerli sürü yönetim sistemi olan "ProÇift"i geliştirdi. "ProÇift" isimli sistemle çiftliklerin daha verimli hale gelmesi için tüm gelişmeler anlık takip ediliyor.

Haberin orjinaline Anadolu Ajansı resmi web sitesinden ya da bu adresten ulaşabilirsiniz.

http://www.aa.com.tr/tr/s/252461--suruler-quot-tubitakla-quot-kontrol-altinda

 

 

FARKIMIZ

En büyük avantajımız, durmak, yorulmak bilmeyen araştırma ruhumuz, Plaza mühendislerininden değil; idealist saha mühendislerinden oluşan bir ekibimiz ve çiftlik ortamından kopmadan yürütülen çalışmalarımız...  

Tüm dünyada geleneksel yöntemlerin yerini teknolojik çözümler almaktadır. Maksimum verim için önerilen teknolojiler ise yatırım maliyetlerini arttırmaktadır. AutoMilk olarak, çiftçi için teknolojiyi daha kolay ulaşılabilir hale getirmek için çalışmaktayız. 

Mühendis bakış açısı ile çiftliklerde geçirdiğimiz zamanın neticesinde çok sayıda özgün fikre sahibiz. Bunların bir kısmı Türk çiftçisine özgü sorunları çözmeye dayanırken, bazıları ise tüm dünyada ilk defa sunulacak modeller olarak ortaya çıkmaktadır. Hayvancılık teknolojileri alanında elektronik, makine ve bilişim disiplinlerinin ortak çalışmaları sonucu pek çok soruna, özgün çözüm fikirleri geliştiriyoruz. TÜBİTAK tarafından sağlanan destekle Türk ve dünya pazarına sunmuş olduğumuz ürünlerimizin yanında, yine TÜBİTAK desteği ile Ar-Ge çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Tüm bunların yanında ekibimizin akademik geçmişleri, dünyada bu alanda yapılmış bir çok gelişmeyi takip etmemizi sağlamaktadır. 

Daha yüksek kaliteyi pazara daha uygun maliyetle sunmak AutoMilk için sonu olmayan bir yoldur. Bu yolda bize destek veren tüm iş ortaklarımıza, kamu kurumlarımıza ve müşterilerimize şükranlarımızı sunarız.