2013'te 25 milyon liralık ithalata engel olacak.

Ocak.2013 - Milliyet Gazetesi

milliyet"Bu yıl bizim ürünümüzle 21 adet tam otomasyonlu, yüksek teknoloji kullanan süt çiftliği kuruldu. 2013 içerisinde, en az 50 çiftlik kurulması kurulması ve böylelikle en az 25 milyon liralık ithalatın önlenmesi planlanıyor."

Milliyet 09.01.2013

Milliyet Gazetesi 09.01.2013 tarihli yayını Tarım ekinde firmamız Algan Tarım ve yüklendiği mali sorumluluk haberi yayınlanmıştır.

Geliştirdiği sürü  sistemiyle 2013 ‘te 25 milyon liralık ithalata engel olacak

Algan Yazılım , hayvancılık  sektörüne yönelik olarak  sistemler geliştiren  bir  firma.Başında bilgisayar mühendisi Fatih Mehmet Güleç bulunuyor.Onu bu alandan çalışmalar yapmaya iten sebep ise hayvancılık  sektöründe her ne kadar  teknolojinin kullanımı kalite artışı için zorunluluk haline gelmiş olsa da , çiftçilerin  yüksek  maliyetler nedeniyle gelişmiş  sistemlere ulaşamamaları olmuş.Bir diğer neden ise bu tür sistemlerin çoğunlukla yurt dışından ithal ediliyor olması.

HAYVAN DENETİM ALTINDA

2009’da çalışmalara başlayan Güleç,iki yıl sonra ‘’Bilgisayarlı Süt Sağım Çiftliği’’ ürününü sektöre sundu.Projeye TÜBİTAK mali destek verirken, Hacettepe Üniversitesi veAnkara Üniversitesi  ile  de akademik işbirliği yapılmış.Ürününün henüz yeni olmasına rağmen önemli satış rakamları yakaladığına  dikkat çeken Güleç sözlerine şöyle devam ediyor:’’Bu yıl bizim ürünümüzle 21 adet tam otomasyonlu, yüksek teknoloji kullanan süt çiftliği kuruldu.2013 içerisinde  , en az  50 çiftlik kurulması ve böylelikle  en az 25 milyon liralık ithalatın önlenmesi planlanıyor.’’İkinci yarıdan itibaren  Balkan ülkelerinede  satış yapmayı hedefleyen Güleç , kalkınmada önceliği hayvancılığa veren Bosna Hersek ile işbirliği  yapmayı planlıyor.

Güleç’in geliştirdiği sistemlerden biri hayvan sayımı sistemi.Güleç’in geliştirdiği sistem sayesinde , çiftliğin kapısına yerleştirilen antenler aracılığı ile giriş ve çıkış tespit ediliyor ve her şey bilgisayar üzerinden görülebiliyor.

Bu yıl işçilik kalitesini yükseltecek sistemler üzerine eğileceklerini açıklayan Güleç,’’Doğum  sırasında kaybedilen buzağı sayısı ülkemizde çok yüksek.Ülkemiz çiftçisinin , işçilik kalitesini yükseltebilecek, yada doğum sorunlarını azaltabilecek teknolojilere ihtiyacı var ve biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz’’ diyor.

milliyet.haber

milliyet.orj.tam

FARKIMIZ

En büyük avantajımız, durmak, yorulmak bilmeyen araştırma ruhumuz, Plaza mühendislerininden değil; idealist saha mühendislerinden oluşan bir ekibimiz ve çiftlik ortamından kopmadan yürütülen çalışmalarımız...  

Tüm dünyada geleneksel yöntemlerin yerini teknolojik çözümler almaktadır. Maksimum verim için önerilen teknolojiler ise yatırım maliyetlerini arttırmaktadır. AutoMilk olarak, çiftçi için teknolojiyi daha kolay ulaşılabilir hale getirmek için çalışmaktayız. 

Mühendis bakış açısı ile çiftliklerde geçirdiğimiz zamanın neticesinde çok sayıda özgün fikre sahibiz. Bunların bir kısmı Türk çiftçisine özgü sorunları çözmeye dayanırken, bazıları ise tüm dünyada ilk defa sunulacak modeller olarak ortaya çıkmaktadır. Hayvancılık teknolojileri alanında elektronik, makine ve bilişim disiplinlerinin ortak çalışmaları sonucu pek çok soruna, özgün çözüm fikirleri geliştiriyoruz. TÜBİTAK tarafından sağlanan destekle Türk ve dünya pazarına sunmuş olduğumuz ürünlerimizin yanında, yine TÜBİTAK desteği ile Ar-Ge çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Tüm bunların yanında ekibimizin akademik geçmişleri, dünyada bu alanda yapılmış bir çok gelişmeyi takip etmemizi sağlamaktadır. 

Daha yüksek kaliteyi pazara daha uygun maliyetle sunmak AutoMilk için sonu olmayan bir yoldur. Bu yolda bize destek veren tüm iş ortaklarımıza, kamu kurumlarımıza ve müşterilerimize şükranlarımızı sunarız.