"M2Moo" HERKES İÇİN PEDOMETRE



KIZGINLIK TAKİBİNDE YENİ TEKNOLOJİ, YENİ BİR SOLUK

Mevcut uygulamalarda, pedometrelerden alınan verinin işlenmesi ve kullanıcıya bildirimi, büyük maliyet gerektiren diğer sistemler tarafından yapılmaktadır. Mevcut uygulamaların tamamında uygulanan lokal karar verme mekanizması dolayısıyla, her bir işletme, pedometre yanında bilgisayar ve benzeri bir karar verme mekanizması satın almak zorunda kalmaktadır ve genellikle bu ekipmanlar satın alınan asıl ürünün maliyetinden daha yüksek olmaktadır.

Herkes İçin Pedometre uygulaması ile pedometre kullanımı için sürü yönetim sistemlerine ve/veya çiftliklerde bilgisayar bulundurulmasına ihtiyaç yoktur. Pedometreden alınan veriler internet üzerinden merkezi sunucuya iletilir ve veriler merkezi sunucuda değerlendirilir. Yapılan değerlendirme sonucunda elde edilen kızgınlık bilgileri kullanıcıya SMS olarak bildirilerek, aynı zamanda kullanıcının internet üzerinden merkezi sunucuya erişerek anlık ve/veya geçmişe dönük verilerine erişebilmesi sağlanmaktadır Mevcut uygulamalarda, pedometrelerden alınan verinin işlenmesi ve kullanıcıya bildirimi, büyük maliyet gerektiren diğer sistemler tarafından yapılmaktadır. Mevcut uygulamaların tamamında uygulanan lokal

karar verme mekanizması dolayısıyla, her bir işletme, pedometre yanında bilgisayar ve benzeri bir karar verme mekanizması satın almak zorunda kalmaktadır ve genellikle bu ekipmanlar satın alınan asıl ürünün maliyetinden daha yüksek olmaktadır. Daha açık bir ifade ile yalnız pedometre kullanmak isteyen işletmeler, maliyeti yaklaşık on katı olan sürü yönetim sistemi de almak zorunda kalmaktadır. Ancak sürü yönetim sistemleri, hayvan sayısının çok olduğu çiftliklerde zorlaşan hayvan veri takibinin sistem üzerinde yapılması için kullanılmaktadır ve az hayvan bulunduran çiftlikler için maliyet olarak uygun olmamaktadır. Bu yüzden bir çok çiftlik/işletme sahibi sürü yönetim sistemi maliyetlerine katlanamadıklarından pedometre kullanamamaktadır.

Ayrıca mevcut uygulamalarda, kullanıcının sistemden geri bildirim alabilmek için karar verme mekanizmasının bağlı olduğu arayüzü kullanması, başka bir deyişle sonucu göreceği ekrana gidip bakması gerekmektedir. Ancak kızgınlık çoğunlukla 18:00 - 06:00 saatleri arasında görülür ve başarılı bir tohumlama için zamanlama en önemli etkendir. Kullanıcı kızgınlık verisine ulaştığında tohumlama için geç kalınmışsa, bir sonraki kızgınlık dönemini yakalamak için ortalama 21 gün daha beklemek zorunda kalmaktadır.

Bu durum inekten 21 gün süt alınamayacağını gösterir ve bu süreç işletmeye zarar olarak yansıyacaktır.

Herkes İçin Pedometre

uygulaması ile pedometre kullanımı için sürü yönetim sistemlerine ve/veya çiftliklerde bilgisayar bulundurulmasına ihtiyaç yoktur. Pedometreden alınan veriler internet üzerinden merkezi sunucuya iletilir ve veriler merkezi sunucuda değerlendirilir. Yapılan değerlendirme sonucunda elde edilen kızgınlık bilgileri kullanıcıya SMS olarak bildirilerek, aynı zamanda kullanıcının internet üzerinden merkezi sunucuya erişerek anlık ve/veya geçmişe dönük verilerine erişebilmesi sağlanmaktadır. Böylelikle kullanıcının yalnız kullanacağı ürünü satın alarak, pedometre kullanmak için çiftlikte bilgisayar bulundurmasına ve sürü yönetim sistemi satın almasına gerek kalmaz.

Kullanıcının ek maliyetlerden kurtulmasının yanı sıra, kullanıcının kızgınlık bilgisine ulaşması için herhangi bir arayüz takip etmesine gerek kalmaz. Kullanıcı cep telefonuna gönderilecek SMS ile hayvanlarının kızgınlık durumlarında anlık olarak bilgilendirilerek, tohumlamanın kritik zamanı için sürekli takip etmesi gerekmez.






M2Moo İle Kızgınlık Takibi

Hayvanınızın gün içerisindeki hareketliliği sürekli takip eden M2Moo, her üç eksende ölçülen hareketlilik verileri ve bu verilerin analizindeki etkinliği ile, kızgınlığı büyük oranda yakalar ve size doğru tohumlama imkanı verir. Pedometre cihazı, takılı bulunduğu hayvanın yapmış olduğu tüm hareketleri üzerinde belirli bir algoritmaya göre biriktirir. Belirli zamanlarda iletişimde bulunduğu .

anten sistemine üzerindeki veriyi aktarır Bu işleyiş günün her saati boyunca devam etmektedir. Veri geldiği anda bilgisayar sistemi, o hayvanın önceki hareket alışkanlıklarını inceleyerek mevcut durumda kızgınlık belirtisinin olup olmadığına dair bir karar üretir. Böylece anlık olarak kızgınlık belirti durumu ele alınabilmektedir. Belirti sonucu, 3G teknolojisi ile anlık olarak kullanıcıya direk e-posta veya SMS ile bilgilendirme sunulur.

Pedometre, isim olarak her ne kadar ayakta takılı olduğunu çağrıştırsa da, hayvanların boyunlarına takılmaktadır. Sadece adım sayısı üzerinden değil, hayvanın tüm hareketlerini algılayarak işlem yapar. Böylece durduğu yerde huzursuz olan hayvanlar için de hareket algılaması yapabilmektedir. Bu yöntem, gözlem yöntemine yardımcı olarak kullanıldığında daha verimli olmaktadır.